Gazdasági Campus (Békéscsaba)

A csabai felsőoktatásról

Békéscsabán 1986-ban felsőoktatási képzés, 1994 szeptemberében közgazdasági képzés indult, először pénzügyi szak, vállalkozási pénzügyek szakirányon, majd gazdálkodási szakon. Időközben személyügyi szervező szakkal gyarapodott képzési palettánk.

2001. augusztus 1-jétől a felsőoktatásban lezajlott integráció eredményeként létrejött Tessedik Sámuel Főiskola, ennek Gazdasági Főiskolai Karaként működtünk tovább, immár a felsőfokú szakképzés, valamint a szakirányú továbbképzések terén is.

Nagy változást hozott 2006-ban az alapszakok elindulása. (Képzési palettánkat elérheti a menüből.)

A Tessedik Sámuel Főiskola 2009. január 1-jén integrálódott a Szent István Egyetembe, így a Szent István Egyetem Gazdasági Karaként működtünk tovább.

2011. október 1-jén az egyetem szarvasi Víz- és környezetgazdálkodási Kara, valamint a gyulai Egészségügyi és Környezeteglszségügyi Intézete beolvadt a Gazdasági Karba. Az új kar békéscsabai központtal Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar (SZIE GK) néven folytatja munkáját a 3 városban, a szervezeti változás a Békéscsabán, Gyulán és Szarvason folyó képzések terén nem okoz változást.

Könyvtár

A több mint 60- ezer kötetes könyvtárunk 2007 januárjától új épületben működik tovább. Itt mintegy 60 darab korszerű PC áll a látogatók rendelkezésére, természetesen szélessávú Internet-kapcsolattal. A könyvtári adatbázis Interneten keresztül 24 órán át elérhető, folyamatosan van lehetőség a katalógusban való keresésre és az olvasói állapot lekérdezésére.

Informatika, oktatástechnika

A campuson a képzéshez szükséges modern oktatási segédeszközök rendelkezésre állnak, számítógépes termeinkben közel 300 modern számítógépen, a legmodernebb szoftverekkel ismerkedhetnek meg a hallgatók.

Nyelvi képzés, nyelvvizsgáztatás

Campusunkon a nyelvtanulást segítendő, korszerű multimédiás nyelvi labor is működik.

2000 szeptemberétől a karon ORIGO rendszerű akkreditált nyelvvizsgahely működik, ahol hallgatók és külső érdeklődők angol, német, román, szlovák nyelvekből tehetnek nyelvvizsgát, 2003-tól „Zöld Út” szakmai nyelvvizsgáztatás keretében lehetőség nyílott – gazdasági menedzsment , mezőgazdasági, műszaki szakterületen – angol, német és francia nyelvekből is vizsgát tenni.

Kollégium

Kollégiumunk 2008 februrájától kibővítve és felújítva, mintegy 300 férőhellyel várja hallgatóinkat, háromcsillagos színvonalú, 2-4 ágyas, vizesblokkal, teakonyhával, Internet-kapcsolattal ellátott apartmanokkal. A kollégiumi felvételnél elsődleges szempont a tanulmányi eredmény, a szociális helyzet és a közösségi tevékenység.

Hallgatói önkormányzat

A Hallgatói Önkormányzat látja el a hallgatók érdekképviseletét és a hallgatói élet színesebbé tételét. Komoly hagyománya van a gólyatábornak a gólyabálnak, kari Hallgatói Napoknak.

A HÖK webhelyén, a Diákszemmel portálon képgalériák találhatók különböző kari rendezvényekről.

Sportolási lehetőség

A campus sportcsarnokában testnevelési órákon kívül lehetőség nyílik különböző tömegsportra is, ilyen pl: női, férfi kézilabda; labdarúgás; aerobik; asztali tenisz; tollaslabda; tenisz stb.

Versenysportolóink részére lehetőséget adunk az országos Egyetemi Főiskolás Bajnokságokon való részvételre.

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas